dimarts, 9 de juliol del 2013

Musaranya Nana

Sorex minutus  



  Castellà:   Musaraña enana
­  Francès:   Musaraigne pygmée
­  Anglès:     Eurasian pygmy shrew

œ  Família:   
Soricidae


  Mides:     
Longitud: cap + cos (4,1 - 7,1 cm). La cua fa entre 3,1 i 4,7 cm cosa que ve a representar les 3/4 parts del cap i el cos junts.

  Descripció:

Té les orelles amagades entre el pelatge tot i que se'n poden apreciat les seves puntes, el musell llarg, molt mòbil i proveït d'uns pèls tàctils, un sol tipus de pèls al cos i dents amb les puntes de color vermell viu. La cua equival a 3/4 parts de la longitud del cap més el cos i té la base de secció circular.
La coloració general és marró, més fosca per les parts dorsals que per les ventrals. Els flancs són del mateix color que el dors i el ventre d'un blanc grisós, de manera que l'animal té un aspecte bicolor, mai tricolor. Els peus són de color blanquinós. La cua és de color marró per sobre i clara per sota i a partir del segon any de vida es queda quasibé sense pèl. Durant l'hivern la seva coloració es torna més grisosa.
                          
  Comportament:             
És de costums diürnes i crepusculars, totnant-se més diürna amb l'arribada de l'època reproductiva. Són actius durant tot l'any, ja que no estan subjectes a períodes d'hivernació.


  Alimentació:      
Captura insectes, crustacis, miriàpodes i en ocasions altres micromamífers, incloent-t'hi els seus congèneres, i fins i tot alguns animals més grans que ella. També es menja cadàvers d'altres animals i matèria vegetal.


  Reproducció:     
La gestació es calcula que dura uns 22 dies durant els qual la femella construeix un niu o cau de forma esfèrica en alguna cavitat natural, entre roques, arbres caiguts, sota alguna arrel, etc.
Cada culivada sol estar integrada per entre 2 i 8 cries però el nombre més freqüent és de 6.

  Hàbitat:                                
Boscos caducifolis i prats, on tria, preferentment, llocs humits i obacs, però també es pot veure en marges de pedra assolellats.

Més fotografies








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada