dimarts, 9 de juliol del 2013

Tórtura Turca

Streptopelia decaocto

                                                                                             
­  Castellà:      Tórtola turca
­  Francès:     Tourterelle turque
­  Anglès:     Eurasian Collared Dove

œ  Família:     Columbiforme



  Mides:       ·  Longitud:   .   30  cm.

  Descripció:
·  Adult:          .  Color castany pàl·lid a les parts superiors, amb la cua i les puntes de les ales fosques i rosat vinós clar al cap i a les parts inferiors.
Té mig collar negre a la part posterior del coll.
És una mica més petit que un colom de carrer.

  Comportament:               .  És totalment sedentària, essent només els exemplars joves els que fan desplaçaments per colonitzar territoris que normalment són propers al lloc on han nascut.
La seva presència es nota molt perquè en vol fa un crit escandalós.
  Alimentació:                     .  S'alimenta bàsicament de llavors i d'invertebrats que troba a terra.
  Reproducció:                   .  És força prolífica, ja que pot arribar a fer 4 postes de dos ous blancs entre el març i l'octubre, però normalment en fa 2 o 3. La incubació dura 14 dies, incuben el mascle i la femella. Els joves abandonen el niu al cap de 21 dies.
  Veu:                                  .  La seva presència es nota molt perquè en vol fa un crit escandalós que podria representar-se com un ràpid ¡kuirr!
.


  Hàbitat:                            .  Acostuma a viure prop dels humans i construeix el seu niu als arbres, habitualment a les coníferes. El niu és una plataforma de branques, en algunes ocasions amb material vegetal més suau com la matèria fecal pròpia. Gairebé sempre pon als arbres, a vegades als edificis.



Foto 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada