dimecres, 10 de juliol del 2013

Serp Blanca

Elaphe scalaris


Castellà:   Culebra de escalera
Francès:  Couleuvre à échelons
Anglès:     Ladder snake

œ  Família:   
Colubridae


  Mides:     
Fins a 2 m, en general no superen els 150 cm.

  Descripció:
És una serp de cos massís i longitud considerable. Els mascles són molt més petits que les femelles. El cap és ample, robust i ben diferenciat del cos i el musell és força agusat. La cua és curta, la pupil·la rodona i les escates del cos petites i llises.

Els adults tenen una coloració uniforme al cos (bru vermellós, bru grogós o bru grisaci), amb dues línies fosques longitudinals al dors que van des de l’inici del tronc fins a la cua. Al cap presenten unes taques fosques entre les escates labials i una banda fosca entre l’ull i la comissura de la boca. 
                          
  Comportament:             
Malgrat que no és verinosa, és una espècie bastant agresiva que xiula sorollosament quan es veu amenaçada i no pot escapar


  Alimentació:      
Els animals joves s’alimenten amb preferència d’artròpodes I petits rèptils, mentre que els adults capturen micromamífers, pollets, sargantanes i llangardaixos.


  Reproducció:     
La còpula té lloc entre els mesos d’abril i juny. La posta, dipositada un mes després a forats a terra, caus abandonats o sota les fulles, consta de 5 a 24 ous, normalment de 5 a 10. La incubació s’allarga entre 5 i 12 setmanes depenent de les condicions ambientals. Les joves serps en néixer medeixen uns 20 cm, i presenten una coloració molt característica que ha donat nom a l’espècie en espanyol: sobre un fons gris blanquinós o cremós destaquen al dors una sèrie de taques negres transversals que van des del coll fins a l’extrem de la cua, la disposició de les quals recorda als esglaons d’una escala.

  Hàbitat:                                
S'estén per diversos biòtops, com conreus, erms, boscos, rocams, brolles, etc. És molt abundant.

Més fotografies

6 comentaris:

  1. Sí, teniu raó! Però... heu llegit que canvien quan són adultes?

    ResponElimina
  2. Una cosa la Serp Blanca és la més llarga de totes les serps del món??? :-\ :-\ : !

    ResponElimina
  3. I també quin són els colors: bru vermellós, bru grogós i bru grisaci?

    ResponElimina
  4. A 3r A vam veure que la serp era bastant llarga i sembla petita o grossa (depèn de com es miri). A algú fins i tot, li recorda un mosaic!

    ResponElimina