divendres, 12 de juliol del 2013

Serp Blanca

Elaphe scalaris


Castellà:   Culebra de escalera
Francès:  Couleuvre à échelons
Anglès:     Ladder snake

œ  Família:   
Colubridae


  Mides:     
Fins a 2 m, en general no superen els 150 cm

  Descripció:

És una serp de cos massís i longitud considerable. Els mascles són molt més petits que les femelles. El cap és ample, robust i ben diferenciat del cos i el musell és força agusat. La cua és curta, la pupil·la rodona i les escates del cos petites i llises.
Els adults tenen una coloració uniforme al cos (bru vermellós, bru grogós o bru grisaci), amb dues línies fosques longitudinals al dors que van des de l’inici del tronc fins a la cua. Al cap presenten unes taques fosques entre les escates labials i una banda fosca entre l’ull i la comissura de la boca. 
                          
  Comportament:    
Malgrat que no és verinosa, és una espècie bastant agresiva que xiula sorollosament quan es veu amenaçada i no pot escapar         



  Alimentació:      
Els animals joves s’alimenten amb preferència d’artròpodes I petits rèptils, mentre que els adults capturen micromamífers, pollets, sargantanes i llangardaixos.


  Reproducció:     
La còpula es realitza de finals d'abril a principis de juny, i al cap de tres o quatre setmanes la femella diposita sota les pedres de 5 a 24 ous molt allargassats i de color blanc, les mides dels quals oscil·len entre 50-60 x 16-21 mm. La durada de la incubació és variable i depèn de les condicions climàtiques del medi, bé que normalment l'eclosió s'efectua a finals de setembre o a principis d'octubre.

  Hàbitat:                                
S'estén per diversos biòtops, com conreus, erms, boscos, rocams, brolles, etc. És molt abundant.









1 comentari: